We hadden gelijk een goed gevoel bij deze cattery en dat hebben we nog steeds. Niet voor niets wonen er inmiddels niet één, maar twee blauwe katten uit Almere bij ons in huis. In eerste instantie kwamen we bij cattery Charmoureux terecht omdat een Chartreux ons een mooi, leuk ras leek. Bij onze tweede kat stond het ras niet op de eerste plaats, maar kozen we voor een kitten van Joke en Dave omdat we graag nog zo’n leuke, lieve, gesocialiseerde kat wilden! Joke en Dave zijn dol op katten, maar ook lekker nuchter. De kittens groeien met veel aandacht op midden in het gezinsleven, waardoor ze allesbehalve bang zijn. Dit is een groot voordeel. Tijdens het wachten op onze kittens Dexter en Jara ontvingen we regelmatig foto-updates en mochten we met ze komen knuffelen. We raden deze cattery zeker aan!

Stephan en Kim, Tilburg


   Jara en Idefix (Dexter)In 1985 stonden we op een camping in Frankrijk en er stapte een gezin uit een auto met een grijze kat. Een kat op een camping ? en helemaal los en luisterend naar zijn baasje(s) ? Dit was onze kennismaking met de Chartreux. Jáááren gezocht naar een fokker (internet was er nog nauwelijks en in de bibliotheek boeken stond dat de kat in Nederland niet voorkwam). Rond 2000 vonden we een cattery in België. Iridian kwam en enkele maanden later kwam Toulouse. Ze hechten zich inderdaad aan de mens (met name aan 1 persoon in het bijzonder). We hebben ze geleerd dat ze in de tuin moeten blijven. Al luisterden ze pas na hun pubertijd die pas eindigt na ongeveer hun 2e verjaardag... En natuurlijk gingen ze ieder jaar mee op vakantie. Wat hoorden ze bij het gezin. Van Iridian hebben we helaas afscheid moeten nemen maar Toulouse is met zijn 15 jaar een zeer oude maar o zo speelse kat. Nog steeds een beetje te goed voor deze wereld maar wel alleen en alleen is ook zo alleen hè, als je altijd saampjes bent geweest. Het gezin vertrok uit huis en Bincky (Ivar) kwam. Leuk weer een speelmaatje. Ruim een jaar later kwam Scarlett (Jewel) erbij. Wel een verschil hoor, een poes of een kater. Ik kende alleen katers. Naast mij, leven ze samen met twee chinchilla’s en kippen. Kat en kip gaat heel goed samen. Omdat Scarlett kleiner is dan de katers vinden de chinchilla’s het nog steeds leuk als ze in hun kooi met hun komt spelen. Bincky en Scarlett komen beide van de cattery Charmoureux en wat zijn die twee leuk opgevoed (gesocialiseerd). Ook voor vragen en steun zijn ze er voor me.

Ingrid, Hoeven


Ivar (Bincky), Toulouse en op de voorgrond Jewel (Scarlett)We waren gelijk verliefd op Logan. Het gaat super met hem. Hij is zo lief en gezellig en helemaal op zijn gemak. We zijn nog steeds helemaal gelukkig met hem! 

Familie de Voogd, Leiden


   LoganWij waren op zoek naar een leuk poesje of katje voor onze dochter van 5 jaar. Eerst hebben wij gekeken welke ras het beste bij onze gezinssituatie past en vrij snel kwamen wij op het ras 'Chartreux' uit en via internet bij de kleinschalige cattery 'Charmoureux' in Almere. Wij vonden het heel belangrijk dat de pas geboren kittens opgroeien in een gezin met kinderen. Daarom hebben wij voor een kleinschalige cattery gekozen.


Wij waren meteen verliefd op de katten van Joke en Dave, de oprichters van 'Charmoureux'. De katten/poezen bij hun zijn zo lief en zien er ook nog prachtig uit. Totaal hebben zij continue 3 poezen en 1 kater in huis (excl. nieuw geboren kittens) waar de pas geboren kittens veel van leren. Nadat wij contact hadden opgenomen met Joke kregen wij te horen dat er één nieuw katertje was geboren op 21 december 2015. Bij het eerste bezoek aan ons katertje 'Levi', heeft onze dochter gelijk vriendschap gesloten met oma poes. De mama poes van 'Levi' heeft haar meteen al aaikopjes gegeven. Het bezoek aan Charmoureux was voor ons een hele fijne beleving.

Wij hebben daarna regelmatig foto's van Levi gekregen en leuke berichtjes over zijn groei ontwikkeling. Wij konden bij Joke en Dave altijd terecht over allerlei vragen over katten. Het is ongelooflijk hoeveel liefde en passie de hele familie heeft voor hun katten en dieren. Zij vinden het belangrijk dat het jonge kitten direct goed went bij het nieuwe gezin dus zij kwamen 'Levi' persoonlijk afgeven bij ons in Veldhoven.

Intussen genieten wij al een paar dagen van ons katertje Levi. Hij is heel lief, nieuwsgierig en dapper. Hij is niet echt bang van lawaaierige huishoudapparaten zoals stofzuiger, föhn of koffieapparaat. Dat komt omdat hij al gewend is aan de huishoudelijke geluiden omdat hij is opgegroeid in een kleinschalige cattery midden in een gezin. Wij zijn heel blij met onze Levi en ook vrienden en familie zijn allemaal weg van ons katertje. 

Wij kunnen iedereen Charmoureux aanbevelen als liefdevolle 'Cattery' met prachtige lieve poezen en katten.

Violetta, Freek & Amber, Veldhoven.


       Levi             Joke & Dave en trouwens de hele familie zijn het voorbeeld van mensen die van dieren houden. De Cattery is voor hen geen productie bedrijf, maar een hobby die met liefde en toewijding wordt gedaan.


Alles klopt bij deze Cattery. De kittens groeien op in een normale, schone en gezellige omgeving. Daarom raad ik Cattery Charmoureux iedereen aan die een Chartreux zoekt, Joke & Dave (en familie) weten hoe om te gaan met dit fantastische ras.

Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn lieve mooie kleine spruit (Maya) Milou van Cattery Charmoureux!

Janine, Nijmegen 


Maya (Milou)Bewust zoekend op het net naar weer zo'n heerlijke Chartreux, kater en poes van dit ras gehad, kwam ik terecht op de site van Dave en Joke. Vanaf de eerste mail was het contact uiterst plezierig en toen wij de eerste keer naar Almere gingen om de prachtige Maddow, Miles en Milas te bewonderen stonden de beschuiten met blauwe muisjes al klaar. Het was een match made in heaven toen Milas meteen naar me toe kwam. Vanaf dat moment was Kees, de naam die hij van mij kreeg, een feit. Daarna de weken afgekruist tot het tweede bezoek en ook de aanwezige vader, moeder en oma van Kees te knuffelen. 

Op 11 maart 2017 kwam Kees in mijn hart en in mijn huis. Wat een heerlijk, goed gesocialiseerd en ondeugend kitten. Door mijn handicap ben ik veel thuis maar de dagen verlopen nu met een grote glimlach, soms Neen Kees, maar smeltend als hij heerlijk op schoot, spinnend, bij me komt liggen. Wat ik zocht in een Chartreux heb ik volledig in Kees gevonden en ik kan Cattery Charmoureux dan ook belonen met 5 sterren! 


Ik wens Dave en Joke nog vele mooie nestjes van dit superras toe!

Marianne Mollerus-Rolloos, Rotterdam

Milas (Kees)Wij zijn in contact gekomen met Dave op een kattenshow. We kregen meteen een goed gevoel over de cattery en het ras de Chartreux.
Nadat onze kat alleen overbleef zijn we op de wachtlijst gekomen. Omdat onze Siamees die overbleef heel slecht tegen alleen zijn kon/ kan hebben wij 2 kittens gevraagd, zodat ze niet teveel met het oudje van 16 zouden gaan ravotten. Ze is ook nog eens blind, dus extra lastig voor haar.
Na lang wachten waren we aan de beurt en mochten er 2. Na 6 weken mochten we komen knuffelen. Wat een lieverds! Snel weer een knuffel afspraak gemaakt. Wát een gastvrije mensen zijn Joke en Dave. 

Op 4 mei werden de kittens bij ons thuis gebracht, dat ging zo mooi. De kooi werd open neergezet en na een tijdje kwamen onze kereltjes er uit. Samen op onderzoek uit. Ze groeien goed en zijn lekker ondeugend..... Wat een boefjes zijn Odie=Olivier en Odin=Mathis. Wij zijn heel blij met de boefjes en blij dat we Dave hebben gesproken op de show. 

Dank je wel Joke en Dave.

Fam. Bras, Landsmeer

Odin (Mathis) en Odie (Oliver) 


Wij zijn Roy en Daphne. Via een vriendin kwamen we in contact met de Cattery Charmoureux van Dave en Joke. Na de eerste kennismaking hadden wij een goed gevoel en waren we ook meteen verliefd op de kittens. De overige dieren zagen er mooi en goed verzorgd uit. Je voelt de liefde en passie die Joke en Dave hebben naar hun dieren. Het is er schoon en je voelt de warmte van het gezin in huis. Je kunt er met al je vragen terecht en ze geven je ook tips mee! Ook krijg je hele leuke foto’s gestuurd. 

Wij hebben Olympia (Olly) nu ongeveer 2 weken en wij zijn ontzettend blij met haar! Ze speelt het liefst met de balletjes die ze uit een doos kan halen. Ook klimt ze graag in de krabpaal (stoelen en planten zijn ook erg leuk;) Ze kan heerlijk knuffelen en knorren. Slapen doet ze het liefst in de krabpaal en op een kussentje. We genieten elke dag van haar.

Roy en Daphne, Almere

Olympia (Olly)


Wij zijn Lieke en Anita. Ik, Anita, kende Joke al langer en wist van haar ‘hobby’ met de cattery. Al vaker foto’s gezien van haar beestenboel, vooral van de kittens natuurlijk. Een aantal weken geleden gingen we op kraamvisite om te kijken bij het nieuwste nestje. We hadden eigenlijk al gezegd nog te willen wachten op het volgende nestje. Binnen was het schoon, met ruimte voor alle dieren. Want naast de Chartreux familie zijn er ook nog een Maine Coon, vogels en een hond. Bijzonder om te zien dat dit past en zo mooi samengaat. Maar we kwamen voor de kittens, ook daar konden we niet omheen, Ohio (Pip) kwam ons meteen opzoeken en kletste tegen ons. Iets wat je dus nooit moet doen, kijken. We waren meteen verkocht….

Inmiddels woont Pip alweer 3 weken bij ons. Hij is een heerlijk, goed gesocialiseerd kitten. Speelt graag, maar kan ook goed alleen zijn. Als we thuis zijn loopt hij je overal achterna, wil steeds in je buurt zijn en laat zich regelmatig horen. Ook als hij iets van je wil. Wij kunnen de cattery van Joke en Dave zeker aanbevelen. De manier waarop zij de dieren opnemen in hun eigen leefomgeving maakt dat ze naadloos over kunnen stappen naar hun nieuwe thuis. 

Lieke en Anita, Almere

Ohio (Pip)E-mailen
Bellen